تحقیق معماری پیش رو مقاله معماری با موضوع مقاله آکوستیک می باشد.
فهرست مقاله آکوستیک
- مقدمه2
- تاریخچه . 3
- سقف Roof deck.8
- هشدار9
- اصول طراحی صوتی تالارها:. 10
- ساختمان ها 12
- نحوه اکوستیک کردن فضاها12
- طراحی سایت آکوستیکی 15
- مصالح و سیستمهای آکوستیکی مناسب و متداول در ساختمان15
- پنل های آکوستیک صدای ملایم Soft Sound® Acoustic Panels15
- فوم های استودیو کلاس A™ صدای ملایم Soft Sound® Class A™ Studio Foam18
- پنل های آکوستیک جذب اکو TM Echo Absorber™ Acoustic Panels19
- صداگیر های معلق جذب اکو TM Echo Absorber™ Hanging Baffle20
- صدا گیر معلق فاقد انعکاس صدای ملایم Soft Sound® Anechoic Hanging Baffle20
- فرم21
- منابع22
مقدمه مقاله آکوستیک
آکوستیک به معنی وسیع کلمه تولید ، تراگسیل و دریافت انرژی بصورت ارتعاش در ماده است. اگر اتمها و مولکولهای شاره یا جامد از اوضاع طبیعی خود تغییر مکان یابند، نیروی الاستیک در آن پدید میگردد، که مربوط به سختی جسم است و میخواهد جسم را به حالت نخست باز گرداند. این را نیروی برگرداننده گویند. تأثیر این نیروی الاستیک برگرداننده توأم با خاصیت اینرسی دستگاه ، ماده را برای ارتعاشهای نوسانی و در نتیجه تراگسیل موجهای آکوستیکی قابل میسازد.
امواج صوتی امواج مادی بوده که هم طولی و هم عرضی میتواند باشد. در شاره ها بصورت طولی است و در محیطهای دیگر هم بصورت طولی و هم بصورت عرضی است. یعنی فرضا اگر صوت وارد یک ماده جامد شود، به موج طولی و عرضی با سرعتهای متفاوت تجزیه میشود.
برای تولید و انتشارات امواج آکوستیکی ، ارتعاشهایی که سبب تولید و انتقال موجهای آکوستیکی میشوند بر حسب حدود فرکانسشان به سه دسته تقسیم میشوند: ارتعاشهای صوتی که در ایجاد صدا موثرند و با گوش شنیده میشوند. حدود فرکانس ارتعاشهایی از این نوع که در ایجاد صدا موثرند و با گوش شنیده میشوند، بین 20 الی 15000 سیکل بر ثانیه میباشد. ارتعاشهای فراصوتی از فرکانسهای 15000 سیکل بر ثانیه به بالا و ارتعاشهای فرو صوتی ، از فرکانسهای 20 سیکل بر ثانیه به پایین. لازم به ذکر است مدهای ارتعاشی خود نیز انواع گوناگونی دارند.
تاریخچه مقاله آکوستیک
زندگی پر از صداست و ما همیشه طالب شنیدن صداهای خوش و حیاتی هستیم و از صداهای نا مطبوع و خطرناک گریزانیم. بطور کلی باید گفت که هر چه پیش می رویم، بشر نسبت به حس شنوایی بیشتر توجه پیدا میکند. پیشرفت روز افزون صنایع صوت از قبیل : تلفن ـ رادیو ـ فونوگراف ضبط صوت روی فیلم و تهیه فیلمهای صدا دار و غیره خود میتواند بر این موضوع دلیلی مسلم باشد.
از نظر اهمیتی که آکوستیک یا علم صدا دارا میباشد میتوان انتظار داشت که این موضوع در تاریخ علوم فیزیک جزء مطالب اساسی به شمار رفته باشد، در صورتی که چنین چیزی نیست، زیرا در قبال تاریخ سایر علوم ، تاریخ آکوستیک قسمت از قلم افتاده و مهجوری بیش نیست. یکی از دلایل این مهجوریت تاریخی این است که نظریه اساسی اصلی راجع به انتشار و اخذ صوت از زمانهای بسیار قدیم در تحولات فکر بشری پیدا شده و اسلوب این فکر همان است که امروزه مورد قبول ماست.
یونانی ها و رومی ها از اولین شناخته شدگان هستند که در جهت خلق محیط شنوایی تلاشهای بسیاری نموده اند.تئاتر اپیداروس یونان نشانی از این موضوع است.هنوز از دورترین صنلی این تئاتر ، شنیدن صدایی که از روی صحنه جاری میشود به روشنی و وضوح صورت می گیرد.(دورترین صنلی حدود 60 متر از سن اجرا فاصله دارد) .
جالب است بدانیم که امروزه در بزرگترین تئاترهای دنیا نهایت فاصله صندلی آخر از منبع 50 متر میباشد. فرم انتخابی یونانیان برای این امر فرمهای بیضی و مدور میباشد که دارای ویژگی های آکوستیکی خوبی است. امواج صوت در این پهنه در صورتی که فرستنده روی یکی از کانونهای بیضی قرار گیرد ، انتشار یافته از طریق دیوارهای داخلی بازتاب به سمت درون یافته و روی کانون دیگر همگرا می گردند.در این تئاترها صندلیها بر روی یا شیب جدود 30 تا 34 درجه قرار گرفته اند . این زاویه تند شیب دار باعث می شود دید کامل از هر نقطه به سن اجرا وجود داشته باشد. علاوه بر آن به سیستم آکوستیکی نیز کمک مینماید.همچنین این حرکت شیب دار مسیر کوتاهتری را برای صوت فراهم میسازد (رسیدن صدای مستقیم) ، مسیری که دارای کمترین دخالت کننده ها در میان است.دراین نوع طراحی طنین کوتاه بوده که این موضوع وضوح و شفافیت صدا را بالا میبرد.
در کلیساها معمولاً طنین حائز اهمیت می باشد و مطلوب آن این است که طولانی باشد.این موضوع توسط گنبد ارضا میگردد . سیستم سهمی وار گنبد باعث فوکوس شدن صدا می گردد. امواج صوتی با سطح درون گنبد برخورد کرده و به سمت کانون و مرکز آن همگرا میگردند.( این موضوع بسته به مقدار انحنای گنبد و همینطور نوع مصالح آن متفاوت است.) گنبدها میتوانند در جهت کنترل اکو طراحی گردند و باعث به تاخیر انداختن آن و درواقع مانع از رخداد آن گردند (با استفاده از مصالح جاذب) و یا با استفاده از مصالح تشدید کننده آن چون مرمر و موزاییک بشدت آن را تقویت سازند.
ادامه مطلب ...
انجام سفارشات شما در متادانلود
فروشگاه معماری متا دانلود به عنوان مرجع پروژه های آماده معماری آماده پذیرش سفارش انجام پروژه معماری در کلیه گرایش ها می باشد.
برای توضیحات بیشتر در ارتباط با محصول مورد نظر، روی لینک مقاله آکوستیک کلیک نمائید.
منبع: متادانلود
- ۹۹/۰۳/۲۳